Niet alle Brusselse middelbare scholen zullen maandag voltijds heropenen

EDB
© BRUZZ
07/05/2021

Middelbare scholen mogen vanaf maandag 10 mei opnieuw alle leerlingen voltijds ontvangen. Toch zullen niet alle Brusselse, Nederlandstalige middelbare scholen vanaf volgende week voltijds kunnen heropenen. “Soms is er gewoon te weinig plaats om het veilig te kunnen laten verlopen.”

“Bij ons heerst er een heel divers beeld,” vertelt Karin Struys van de Brusselse GO! Scholengroep. “Van de zeventien scholen in onze groep zal een aantal volledig opengaan, zal een aantal een week later volledig opengaan, maar zal ook een aantal het huidige regime behouden tot op het einde van het schooljaar.”

“Als scholen daarvoor kiezen, is dat omdat er te weinig plaats is om alles veilig te kunnen laten verlopen,” aldus Struys. “Het Atheneum van Anderlecht is bijvoorbeeld een school die het huidige systeem zal behouden omdat het er goed werkt. In ruil zullen ze wel klasdagen organiseren opdat de leerlingen van de klas elkaar nog kunnen zien. In het Technisch Atheneum van Jette laten ze dan weer het vierde en het zesde middelbaar terugkeren, en blijven het derde en het vijfde middelbaar thuis.”

Scholen hebben in overleg met de preventieadviseur zelf de autonomie om te beslissen welke maatregelen zij in dit domein nemen. “Maar uiteraard zouden alle scholen het liefst volledig heropenen,” aldus Struys.

Goed opvolgen

In scholengroep Sint-Goedele zullen maandag alle secundaire scholen opnieuw voltijds heropenen, meent directeur Bruno De Lille. “Als ik goed geïnformeerd ben, gaan al onze middelbare scholen maandag open omdat het veilig georganiseerd kan worden.”

“Maar we hebben wel tegen de directies gezegd dat ze de situatie goed moeten opvolgen. Ik verkies dat men te snel dan te traag reageert, want ik ben er zelf ook niet voor de volle honderd procent gerust in.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni