Ook Bosvoorde stelt heropening Franstalige scholen uit

© Ivan Put
| Op vrijdag 15 mei gingen de Brusselse scholen beperkt weer open. In Bosvoorde zal dat normaal pas op 25 mei gebeuren.

Ook Watermaal-Bosvoorde stelt de heropening van de scholen, voorzien voor maandag, uit. Eerder lieten Schaarbeek al en Sint-Joost-ten-Node al weten dat de gemeentelijke scholen er dichtblijven, al gaat in die laatste gemeente de Nederlandstalige gemeentelijke school maandag wel open. In de overige Brusselse gemeenten worden de leerlingen maandag op school verwacht.

In Watermaal-Bosvoorde werd geen akkoord bereikt met de vakbonden, kondigde onderwijsschepen Hang Nguyen (MR) vrijdag aan. De bonden konden zich niet vinden in de voorgestelde organisatieplannen. Er liggen nieuwe voorstellen klaar, die de heropening vanaf 25 mei mogelijk moeten maken.

Dan moeten ook de Franstalige gemeentelijke scholen in Sint-Joost de deuren openen. De nodige aanpassingen om aan de veiligheidsvoorschriften in het kader van de coronacrisis te voldoen, geraakten niet tegen maandag 18 mei klaar, gaf burgemeester Emir Kir donderdag aan.

In Schaarbeek is de opening van de gemeentescholen voorzien "op een latere datum, in de komende dagen". Voor burgemeester Céline Jodogne (DéFI) was er niet genoeg tijd voor grote schoolnetten om de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om maandag opnieuw te openen, uit te voeren. De gemeente telt 21 schoolsites en meer dan 100.000 m2 aan schoolgebouwen waarin meer dan 10.000 leerlingen en leerkrachten worden ondergebracht. "Er blijven nog enkele punten die door de preventieraadgevers aangevuld moeten worden", aldus onderwijsschepen Michel De Herde. De bevoegde commissie komt echter pas maandag opnieuw bijeen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?