Ouders centraal in 'Week van de Geletterdheid'

© Saskia Vanderstichele

Vandaag begint de Week van de Geletterdheid. Die staat helemaal in het teken van laaggeletterde ouders. Zij worden de hele week lang via vijfentwinting scholen in Brussel geïnformeerd en ondersteund , want "sterke ouders betekent sterkere leerlingen". Deze maandag is er ook een actie op het Sint-Katelijneplein.

"Ouders die problemen kennen met lezen, schrijven of rekenen gaan we deze week extra aandacht schenken", vertelt Ludwig Willaert van Brussels Plan Geletterdheid. "Een voorleesactiviteit met ouders op school, heldere mails en brieven schrijven of nog ouders stimuleren om naar de bibliotheek gaan. Allemaal zaken die scholen kunnen doen om laaggeletterde ouders te betrekken en te ondersteunen", zegt Willaert.

Onder het motto: "sterke ouders betekent sterkere leerlingen" wordt een vijfentwintigtal scholen in Brussel ondersteund , waarbij zowel naar ouders als naar leerlingen gekeken wordt.

Deze middag wordt een ludieke actie gepland aan het Sint-Katelijneplein in Brussel om het thema van de week te introduceren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?