Ouders verzetten zich tegen verdriedubbeling factuur schoolopvang

© Herman Ricour

Ouders van kinderen van basisscholen Sint-Guido en Sint-Pieter in Anderlecht kwamen op donderdag samen om hun verontwaardiging te uiten over de verdriedubbeling van de tarieven voor voorschoolse, middag- en naschoolse opvang. “Dit is een serieuze financiële klap voor ons,” klinkt het bij de ouders.

“Toen we dit schooljaar het inschrijvingsformulier moesten tekenen, bleek plots dat de tarieven maar liefst verdriedubbeld waren,” zegt Saliha Omoussa, één van de ouders en leider van het protest, aan BRUZZ. “Waar we vorig jaar 36 euro voor opvang betaalden, is dat nu plots 99 euro per trimester.”

De prijsstijging zou opgelegd zijn geweest door de vzw Sint-Goedele, de scholengroep waartoe beide scholen behoren. Maar over de reden ervan werden de ouders naar eigen zeggen amper geïnformeerd. “Er werd ons verteld dat de vzw met een tekort van 25.000 euro kampt,” aldus Omoussa. “Dit is blijkbaar de manier om het probleem te verhelpen.”

Maar dat was buiten de ouders gerekend. Volgens Omoussa tekende het merendeel van de ouders de petitie tegen de verhoging van de tarieven. Op donderdag overhandigden ze die handtekeningen met een begeleidende brief aan de directie van de scholengroep. “Wij weigeren het inschrijvingsformulier te tekenen zolang de prijs niet daalt,” zegt Omoussa.

Om een oplossing te vinden, vindt op donderdagavond een vergadering plaats tussen de directie van de vzw Sint-Goedele en die van de scholen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?