Politie Brussel-Noord waakzaam voor kidnapping rond scholen

© PhotoNews
| 3 september 2018: eerste schooldag in Brussel.

De voorbije weken ontving de politie van de zone Brussel-Noord meerdere klachten over pogingen tot kidnapping. Ouders maken zich zorgen voor de veiligheid van hun kind. De politie neemt de klachten serieus en verhoogde haar patrouilles rond de scholen van Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node.

In een brief aan de scholen stelt de politie de ouders gerust. "Geen kind werd ontvoerd of raakte gewond", klinkt het. "We voeren momenteel actief onderzoek, maar konden nog geen rechtstreeks verband leggen tussen de verschillende klachten."

De politiezone vraagt aan de scholen om de kinderen nauwlettend in het oog te houden, wanneer ze de klassen verlaten. "Extra politiepatrouilles en gemeenschapswachters zullen ingezet worden bij de schoolpoorten op het moment dat de les gedaan is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?