| Ontwerpfoto van de Gallaitsite

School Gallaitstraat opent in september met 200 extra plaatsen

EDB
© BRUZZ
14/05/2021

Het nieuwe scholencomplex in de Gallaitstraat in Schaarbeek opent op 1 september de deuren onder de naam ‘Campus Kompas Brussel’. De school zorgt meteen voor 200 extra plaatsen in het eerste middelbaar.

De site waar de scholen komen, is opgezet als een dorp in de stad en wordt dus een echte campus, laat Bruno De Lille, directeur van scholengroep Sint vzw Goedele waartoe ‘Campus Kompas Brussel’ behoort, weten.

“’Kompas’ verwijst dan weer naar de vele windrichtingen van de roots van onze leerlingen en naar ons voornaamste doel: we willen ervoor zorgen dat de leerlingen zelf richting aan hun leven kunnen geven,” aldus De Lille. “Tot slot zijn we trots dat we in het Brussels gewest liggen en willen we echt op zoek gaan naar een wisselwerking met de stad en haar bewoners.”

De werken onder leiding van de VGC zijn intussen zo ver opgeschoten dat we zeker zijn dat we op 1 september de deuren kunnen openen van de gloednieuwe schoolgebouwen aan de Gallaitstraat 58 – 64, aldus de directeur van de scholengroep. “Leerlingen kunnen er naar school vanaf de onthaalklas tot en met het zesde middelbaar.”

Andere organisatie

De scholen zullen onder leiding van directrice Frieda Luppens en directeur David Van Mol staan. “We organiseren de opleiding wat anders dan op de meeste plaatsen het geval is. Zo houden we ons niet aan de klassieke opdeling van lager en middelbaar, maar organiseren we vier niveaus.”

“Van de onthaalklas tot de derde kleuterklas ga je naar Campus Kompas Kleuter, van zes tot tien jaar oud krijg je les in Campus Kompas Basis, onze tieners van 11 tot 14 jaar worden gegroepeerd in Campus Kompas Tiener en de leerlingen van het derde tot en met het zesde middelbaar ontwikkelen hun talenten in Campus Kompas High School. Deze ‘4 x 4’-opdeling zit dicht op de emotionele ontwikkeling van de leerlingen en zal dus ook het ritme van onze opleiding aangeven.”

De gebouwen in Schaarbeek zijn vandaag nog niet helemaal afgewerkt, maar de interesse is alvast groot. “Dus wil je zeker zijn dat je tiener vanaf 1 september op Campus Kompas de lessen kan volgen in 1A of 1B, dan schrijf je je dochter of zoon best in voor 1 juni,” aldus De Lille. Door de opening in september creëert de school meteen 200 extra plaatsen in het eerste middelbaar. “Dat komt omdat we voor die plaatsen nog niet opgenomen waren in het aanmeldsysteem. Op dat moment wisten we immers nog niet of we tijdig zouden kunnen openen,” klinkt het.

De plaatsen in de basisschool werden wel reeds opgenomen in het aanmeldsysteem waardoor die nu al reeds zo goed als volzet zijn. Op 1 september opent de basisschool in haar geheel; wat de middelbare school betreft zal op 1 september het eerste jaar openen. De komende jaren volgen dan ook de andere studiejaren. In totaal zal het scholencomplex ruimte bieden aan 1.060 leerlingen: 720 plaatsen voor het middelbaar onderwijs en 340 leerlingen voor het basisonderwijs.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni