| St.Michel, Molenbeek

Nieuwe schoolgebouwen St.Michel- en Gallaitsite klaar tegen 1 september

TIP
© BRUZZ
03/07/2020

Op 1 september opent op de site van de voormalige sigarettenfabrikant St.Michel het nieuwe schoolgebouw van het Imelda-instituut, dat nu in de Moutstraat is gevestigd. Het erfgoeddepot op de Gallaitsite wordt tegen dan de basisschool Porta 1030.

Op de St.Michelsite in de Molenbeekse Picardstraat staat een belangrijk bouwprogramma in de steigers. Er worden twee secundaire scholen afgewerkt. De TSO en BSO-school Imelda-Instituut, een school voor 650 leerlingen. En een ASO-school, het lyceum Martha Somers, waar 750 leerlingen terechtkunnen.

Basisschool Porta 1030 in Schaarbeek kan het nieuwe schooljaar inluiden met een onthaalklas, een eerste kleuterklas en een eerste leerjaar, goed voor 220 leerlingen. “Samen zullen die, eens ze helemaal zijn afgewerkt, bijna 2.400 plaatsen opleveren. Bovendien biedt die nieuwe infrastructuur ook voor de buurt veelbelovende perspectieven. We blijven in Brussel scholen bouwen voor het Nederlandstalig onderwijs,” aldus Brussels minister Sven Gatz. Op de site komt ook nog een jeugdcentrum, waar jeugdwerkingen onderdak krijgen.

Corona

De werkzaamheden liepen door de lockdown niet enkel vertragingen op, ze ondervonden ook problemen met de aanvoer van bouwmaterialen door de impact van de coronamaatregelen. Toch komt de opening op 1 september niet in het gedrang. “We zijn blij en opgelucht dat de coronaperikelen toch niet hebben kunnen verhinderen dat we op deze twee sites bij de start van het nieuwe schooljaar gloednieuwe infrastructuur kunnen openen,” vertelt Sven Gatz.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Sint-Jans-Molenbeek , Onderwijs , Sven Gatz , Imelda , Martha Somers , porta 1030

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni