School reageert na interventie dierenbescherming: 'Medewerkers krijgen doodsbedreigingen'

© Animaux en Péril
| Afbeelding van de interventie op dinsdagavond.

De islamitische basisschool El Hikma La Sagesse reageert voor het eerst in het openbaar nadat dinsdagavond een dertigtal dieren in beslag werd genomen uit de kinderboerderij van de school. De school wijst naar de vele getuigenissen van mensen die de school hebben bezocht en geen mishandeling hebben kunnen vaststellen. Bovendien zegt de school verschillende islamofobe berichten en doodsbedreigingen te hebben ontvangen, zelfs op het privéadres van medewerkers.

Dinsdagavond kwam de politie aankloppen aan de school. Tot dertig dieren werden in beslag genomen en ondergebracht her en der in Wallonië. Volgens de voorzitter van de organisatie Animaux en Péril leefden de dieren in vreselijke omstandigheden. In eerdere berichtgeving stond te lezen dat er ook dieren aanwezig waren die niet in gevangenschap mogen gehouden worden.

Donderdagavond kaatste de school de bal terug: “Alle dieren zijn legaal verworven, hebben een bewijs van identiteit en worden regelmatig verzorgd. Ze hebben onbeperkt toegang tot water en voedsel dat we van professionelen aankopen,” zo staat te lezen in een publieke brief van de school.

Volgens de school hadden ze reeds het initiatief genomen om samenwerkingsverbanden op te zetten met dierenwelzijnsorganisaties, in de hoop om een standaard erkende kinderboerderij te worden. “De boerderij maakt deel uit van ons educatief project en daarom doen we opnieuw een oproep naar competente en zorgzame mensen die ons willen helpen met het vervullen van onze missie door hun expertise, kennis en knowhow met ons te delen.”

Doodsbedreigingen

De school is gechoqueerd om deze “laster” te lezen. Die heeft namelijk geleid tot racistische uitlatingen op het internet en verschillende doodsbedreigingen aan het privéadres van medewerkers van de school.

“Bovendien houden wij het recht om diegenen te vervolgen die lasterlijke beschuldigingen van mishandeling gedaan hebben en beelden namen aan het einde van een regenachtige dag om zo met slechte intenties een situatie uit de context te rukken.”

De school zegt zich verder te willen “onthouden uit de steriele debatten of en zal zich niet laten gebruiken voor politieke propaganda over zaken die ons niet aangaan”. Tenslotte biedt de school excuses aan iedereen die hen uit oprechte kritische bezorgdheid heeft gecontacteerd. Er wordt gepoogd zo snel mogelijk op iedere vraag te antwoorden.

Het dossier van de inbeslagname van de dieren ligt nu bij Leefmilieu Brussel, dat 60 dagen de tijd heeft om over de definitieve bestemming van de dieren te beslissen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?