Splinternieuw gebouw voor de Berchemse muziekacademie

JDK
© BRUZZ
25/02/2021

De Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord in Sint-Agatha-Berchem krijgt een nieuw gebouw. De academie kampt al enkele jaren met te weinig leslokalen en week om die reden uit naar Groot-Bijgaarden. Die samenwerking loopt eind dit schooljaar af. Het gebouw zou klaar zijn tegen september 2023 en moet minstens plaats bieden aan de 815 leerlingen die de Academie vandaag al telt.

Met de steun van de VGC en de Vlaamse Gemeenschap werkt de gemeente Sint-Agatha-Berchem nu aan het bouwproject. Het nieuwe gebouw komt vlakbij de huidige hoofdlocatie aan de Dr. Charles Leemansstraat te liggen en moet zowel repetitielokalen, leslokalen als multifunctionele ruimten bevatten.

“Als burgemeester en bevoegde schepen zijn wij verheugd met deze nieuwbouw voor onze academie in het hart van onze gemeente. Onze inwoners zullen binnenkort lessen muziek en woord kunnen volgen in een aangepaste en stimulerende infrastructuur”, reageren burgemeester Christian Lamouline (CDH) en schepen van Onderwijs Agnès Vanden Bremt (CD&V).

Uitwijkmogelijkheid

In de tussentijd wijkt de Academie uit naar ‘t zandkasteeltje, een Berchems kinderdagverblijf. Om de toestroom van nieuwe leden te kunnen opvangen is er ook een overeenkomst goedgekeurd met de VGC voor het gebruik van een aantal ruimten op de site van Campus Comenius in Koekelberg.

Voor dit project voorziet de VGC in totaal 1,15 miljoen euro. Aangevuld met 150.000 euro van de Vlaamse Gemeenschap en 100.000 euro van de gemeente Sint-Agatha-Berchem, zal het project bijna 1,5 miljoen euro kosten. De gemeente stelt ook een bouwperceel met een geschatte waarde van 300.000 euro ter beschikking.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni