Stad Brussel erkent bestaan 'zwarte lijst' scholen: 'Geen sancties'

© vzw De Brusselse Keukens
| Voorlopig moet de onderdirectrice die verantwoordelijk is voor de 'zwarte lijst' geen sancties verwachten van schepen Hariche (archiefbeeld)

Onderwijsschepen Faouzia Hariche (PS) erkent het bestaan van een 'zwarte lijst' voor jongeren met gedragsproblemen op sommige scholen, maar voegt er meteen aan toe dat er geen sancties volgen. Enkel als de lijst opnieuw opduikt met nieuwe namen, volgt een straf.

Brussels onderwijsschepen Faouzia Hariche (PS) moest zich voor de gemeenteraad verantwoorden voor een 'zwarte lijst' met namen van jongeren. Verschillende directies zouden die lijst gebruiken om jongeren met gedragsproblemen te weren uit hun scholen.

De schepen vertelde de gemeenteraadsleden dat ze al sinds 6 juli op de hoogte is van die lijst. De Franstalige omroep RTBF bracht het nieuws afgelopen maandag.

Hariche voegde er wel aan toe dat de onderdirectrice die verantwoordelijk zou zijn voor de lijst, niet meteen sancties moet verwachten. Enkel wanneer er sprake is van recidive, en de lijst opnieuw opduikt, zal de schepen ingrijpen.

De oppositie toonde zich tevreden met de strenge veroordeling van de schepen, maar stelt zich vragen bij het uitblijven van sancties.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?