Zazie Steiner School Anderlecht 2

| Steinerschool in Anderlecht.

Steinerschool krijgt tegen 2024 nieuw gebouw

© Belga
04/02/2021

De Steinerschool in Anderlecht gaat uitbreiden. De tijdelijke huisvesting die het nu bezet in de Sint-Janskruidlaan wordt omgevormd tot een nieuwbouw met een grotere capaciteit. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) trekt een subsidie van 610.000 euro uit voor het bouwproject, dat begin 2024 af moet zijn.

Dankzij de financiële steun van de VGC is de financiering nu helemaal rond en kan de bouwaanvraag en de aanbestedingsprocedure opgestart worden. Halfweg 2022 zou de eerste spade de grond in gaan en tegen januari 2024 moet het gebouw volledig afgewerkt zijn.

Vandaag krijgen al 350 kinderen les in de Steinerschool, maar dankzij de nieuwbouw breidt de capaciteit uit naar 450 kinderen. De nieuwe infrastructuur biedt plaats aan twintig klaslokalen, twee extra vaklokalen, een sport- en theaterzaal en verschillende buitenruimtes.

"Methodescholen als deze trekken een bepaald publiek aan dat we in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel nu ook beter zullen kunnen bereiken. In de stedelijke context van Brussel is de landschappelijke aanpak van de school een meerwaarde", vertelt Brussels minister Sven Gatz, bevoegd VGC-collegelid voor Nederlandstalig Onderwijs en Scholenbouw.

De totale projectkost wordt geraamd op 8,2 miljoen euro. Naast de toelage van de VGC ontvangt de school nog subsidies van AGION, het Vlaams Agentschap voor Onderwijsinfrastructuur, en capaciteitssubsidies van de Vlaamse Gemeenschap. De Steinerschool Brussel is de enige Nederlandstalige basisschool in Brussel die werkt volgens de uitgangspunten van de Steinerpedagogie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni