Steun voor scholen die inzetten op meertaligheid

© Bart Dewaele
| Brussels minister voor de Promotie van meertaligheid Sven Gatz.

Dertig Nederlandstalige scholen in Brussel mogen samen rekenen op 66.000 euro van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Met dit initiatief hoopt Brussels minister Sven Gatz (Open Vld) projecten op te zetten rond meertaligheid. De deelnemende scholen bedachten een brede waaier van projecten voor hun leerlingen.

Scholen die een project indienen kunnen een subsidie krijgen tot 2.000 euro. Nederlandstalige scholen die samenwerken met scholen van een andere taalgemeenschap, komen in aanmerking voor een subsidie tot 4.000 euro.

“Het resultaat van deze eerste projectoproep mag gezien worden”, aldus minister Gatz. “Dertig scholen, onderverdeeld in 26 basisscholen, 3 secundaire scholen en 1 kunstacademie, ontvangen een subsidie. Vijf onder hen zetten een project op waarvoor ze met een Franstalige instelling samenwerken.”

Sommige scholen kopen anderstalige boeken aan, andere scholen gaan vakoverschrijdend aan de slag met het Nederlands, Frans en Engels rond poëzie of de Eerste Wereldoorlog. Weer andere scholen werken samen met een Franstalige school aan een theatervoorstelling.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?