De Hogeschool Odisee van de KU Leuven aan de Stormstraat in Brussel-centrum
© Peter Dhondt-BRUZZ | De Hogeschool Odisee van de KU Leuven aan de Stormstraat in Brussel-centrum.

Studenten stellen massaal vragen aan chatbot van Odisee Hogeschool

© Belga
02/11/2020

De chatbot Lisa van de Odisee Hogeschool is in de afgelopen coronamaanden enorm populair gebleken. Sinds de start van het academiejaar kreeg de virtuele baliemedewerkster al meer dan 80.000 berichten binnen.

De Odisee Hogeschool zet tijdens de coronacrisis en met name sinds het begin van het academiejaar 2020-2021 maximaal in op online dienstverlening. Chatbot Lisa heeft daar een belangrijke rol in en vervult die met succes. Dit academiejaar hebben ongeveer 14.000 gebruikers in totaal al 35.000 sessies met de virtuele baliemedewerkster opgestart, wat resulteerde in 80.000 ontvangen berichten

"Alleen al in september kreeg Lisa 52.000 berichten. Dat is sowieso een drukke maand, maar in vergelijking met de 33.000 van vorig jaar is dat toch een opmerkelijke stijging met 63 procent door de coronacrisis", zegt Ingrid Reniers, hoofd studentenadministratie van Odisee. Hoewel chatbot Lisa veel meer vragen krijgt, zijn die niet specifiek gelinkt aan corona. De studenten kloppen vooral bij haar aan voor vragen over inschrijvingen, kosten en toelagen, studentenvoorzieningen en om verder contact te leggen met andere diensten.

"Lisa verbindt ook door naar fysieke medewerkers van onze dienst. In coronatijden hebben we ervoor gezorgd dat er altijd tot vijf medewerkers paraat zitten om te helpen. Met succes, want we registreerden tot nu toe al zo'n 300 videogesprekken", aldus Reniers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Onderwijs, hogeschool odisee, Odisee Hogeschool

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie