Twee Nederlandstalige scholen krijgen nieuwe speelplaats

© Kabinet Sven Gatz

Twee Nederlandstalige scholen kunnen dankzij een BuitenSpel-subsidie van de Vlaamse Gemeenschapscommissie hun speelplaats vernieuwen. Het Sint-Guido-instituut in Anderlecht en De Schatkist in Haren krijgen in totaal 200.000 euro.

De VGC lanceerde het BuitenSpel-project enkele jaren geleden om scholen financieel te steunen bij het creëren van de optimale speelplaats. Via het project kunnen scholen een subsidie van maximaal 100.000 euro aanvragen. In ruil verwacht de VGC dat de scholen de nieuwe speelplaats bouwen met een doordachte speelplaatswerking. Weg met die saaie betontegels.

Zo gaat het Sint-Guido-Instituut haar speelplaats opdelen in verschillende zones met sportmogelijkheden, een amfitheater en een educatieve tuin. Basisschool De Schatkist gaat dan weer een voormalig parkeerterrein ombouwen tot een leuke open ruimte voor de kinderen. De school gaat voor een buitenklas, groene klauterzone en moestuin. Er kom ook een deel van de speelplaats op het dak.

Projectenaantal

In totaal is er voor meer dan twaalf miljoen euro geïnvesteerd in 152 BuitenSpel-projecten, waarvan 66 speelplaatsen ondertussen volledig gerenoveerd. 56 scholen zijn gestart met de werken en dertig scholen sleutelen nog aan een duidelijke speelplaatsvisie. “Het leuke aan BuitenSpel is dat elk dossier anders is omdat elke speelplaats op maat van de school vorm krijgt, via overleg tussen leerlingen, ouders en schoolteam”, vertelt Brussels minister Sven Gatz, in het VGC-college bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs en Scholenbouw.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?