Twee Vlaamse scholen in Brussel ontvangen renovatiesteun

© Google Streetview
| Vrije basisschool Sint-Albert in de Molenbeekse Haeckstraat.

De Vlaamse regering trekt 173.000 euro uit voor twee renovatieprojecten in het Nederlands onderwijs. Daarmee kunnen basisschool Sint-Albert in Molenbeek en het Koninklijk Instituut Woluwe (BuSO) in Sint-Lambrechts-Woluwe hun infrastructuur moderniseren.

Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw. In totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs moet ledigen.

In Sint-Jans-Molenbeek voert Vrije Basisschool Sint-Albert met 102.000 euro broodnodige verbouwingswerken uit. Het Koninklijk Instituut Woluwe - Buitengewoon Secundair Onderwijs in de Georges Henrilaan ontvangt 71.000 euro voor de renovatie van de stookplaats.

“Vele leerlingen zullen kunnen gebruik maken van gloednieuwe infrastructuur in deze Brusselse scholen”, zegt onderwijsminister Weyts. “Ook tijdens de zomervakantie wordt hard gewerkt om bij aanvang van het schooljaar de kinderen voldoende leer- en speelruimte te bieden.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?