Van 6 naar 16 klassen in quarantaine op enkele dagen tijd in Ganshoren

20210323_CollegeSacreCoeur_Ganshoren_HeiligHartCollege
© Google Maps
| In het Franstalige Heilig Hartcollege in Ganshoren zitten zes klassen in quarantaine.
© Google Maps
| In het Franstalige Heilig Hartcollege in Ganshoren zitten zes klassen in quarantaine.

In Ganshoren is het aantal klassen dat in quarantaine moet op enkele dagen tijd gestegen van zes naar zestien. “Een grote stijging van het aantal besmettingen bij kinderen zien we niet”, aldus schepen van Onderwijs Quentin Paelinck. "Er zijn wel meer afwezige leerkrachten."

Het aantal besmettingen op Brusselse scholen is sterk toegenomen, bleek eerder deze week al. In Brussel staan Molenbeek en Ganshoren op de lijst van de Risk Assesment Group (RAG). In Ganshoren waren er begin deze week zes klassen in quarantaine.

Intussen zijn zestien klassen van scholen op het grondgebied van de gemeente in quarantaine, blijkt uit een antwoord van het college op een vraag van Karl Vanlouwe (N-VA) tijdens de gemeenteraad van donderdagavond.

“Doordat we nu op de lijst van de Risk Assessment Group staan zijn de quarantaineregels strenger geworden”, zegt schepen van Onderwijs Quentin Paelinck (ProGanshoren). “Nu leidt één besmetting tot de sluiting van de klas in plaats van twee besmettingen voordien, wat de toename van het aantal sluitingen deze week verklaart.”

'Meer afwezige leerkrachten'

“Een grote stijging van het aantal besmettingen bij kinderen zien we niet”, aldus Paelinck. “Wat we wel zien - en dat is een ander deel van de verklaring - is dat er meer afwezigheden zijn onder de leerkrachten, die sneller in quarantaine moeten. Daardoor is er soms geen leerkracht meer voor een klas en moet die thuisblijven.”

Volgens Vanlouwe moet de gemeente extra maatregelen treffen in de scholen. Zo diende hij voorstellen in om onder meer nadarhekken ter beschikking te stellen van scholen om speelplaatsen in te delen per bubbel. “Vorige maand had ik voorgesteld om CO2-meters aan te kopen voor scholen, nuttig om te weten of een klas goed verlucht is", aldus Vanlouwe. "Op geen enkel voorstel van mij werd door het gemeentebestuur ingegaan."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?