VGC lanceert kennisplatform over meertaligheid in het onderwijs

© Belgaimage
| Kleuter- en basisonderwijs in Brussel.

Om leerkrachten in het Brussels Nederlandstalig onderwijs bij te staan in alles rondom meertaligheid, heeft het Onderwijscentrum Brussel van de VGC het online platform Brussel vol Taal opgestart.

Meertaligheid is een dagelijkse realiteit in het Nederlandstalig Brussels onderwijs. Naast het Nederlands op school, worden thuis vaak nog een of meerdere andere talen gesproken. Dat is ook te zien in de eerste aflevering van de BRUZZ-reeks Het Laatste Jaar, waarin we vier laatstejaars van het Imelda-instituut volgen. Om daar op een juiste manier mee om te kunnen gaan en ook de kansen die die meertaligheid kan bieden uit te spelen, lanceert Het Onderwijscentrum Brussel (OCB) van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) Brussel vol Taal.

Alles wat leerkrachten moeten weten over omgaan met talen in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel is er gebundeld. Via een tool kunnen scholen ook hun attitude ten aanzien van talen in kaart brengen. Deze analyse kunnen ze gebruiken bij de ontwikkeling van een talenbeleid.

VGC-collegelid voor onderwijs Sven Gatz (Open VLD): "Brussel vol Taal verzamelt in ieder luik Brusselse praktijkvoorbeelden, zoals bijvoorbeeld het flexibel inzetten van taaluren of een talenpaspoort opmaken. Er zijn ook lessen opgenomen waarmee leerkrachten onmiddellijk aan de slag kunnen gaan. Zo maken we de brug tussen Nederlands en meertaligheid sterker. En omgekeerd."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?