| Brussels parlementslid voor Vlaams Belang Dominiek Lootens-Stael

Vlaams Belang: 'Geef leerkrachten die in Brussel werken hier booster'

© Belga
29/11/2021

Het Vlaams Belang wil dat leraren die in Brussel lesgeven er ook hun boosterprik kunnen krijgen. De nieuwe vaccinatieronde staat in Brussel open voor alle 18-jarigen die in het Hoofdstedelijk Gewest wonen. "Stel de Brusselse vaccinatiecentra ook open voor leraren en personeel van de kinderopvang die in de hoofdstad werken, maar daar niet wonen," vindt Brussels parlementslid Dominiek Lootens-Stael.

Tijdens de eerste vaccinatieronde konden heel wat mensen die in Brussel werkten (maar er niet woonden) er toch hun coronaprik krijgen. Dat leidde in maart nog tot een opmerking van Brussels minister voor Gezondheid Alain Maron (Ecolo), die er zich over beklaagde te moeten instaan voor de vaccinatie van mensen die buiten Brussel wonen.

Het Vlaams Belang meent dat een uitzondering op zijn plaats is voor mensen die dan wel buiten Brussel wonen, maar wel vitale functies in de hoofdstad vervullen. "We willen dat in de eerste plaats leerkrachten en personeel van de kinderopvang die deze gemeenschapsinstellingen zoals scholen en crèches in Brussel draaiende houden, zo snel mogelijk een derde vaccinatie kunnen halen wanneer zij dat wensen," zegt Lootens-Stael.

"Ook eventueel in de stad waar ze werken. Dat lijkt me de logica zelve, Brussel is een hoofdstad en geen eiland," benadrukt het Vlaams Belang-parlementslid.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni