Derde prik nu voor alle volwassen Brusselaars beschikbaar

© PhotoNews

Alle Brusselaars die 18 jaar of ouder zijn kunnen sinds zondagavond een afspraak maken via Bruvax voor een derde prik tegen het coronavirus. Daarbij dient wel rekening gehouden te worden met een verplichte wachttijd tussen de laatste vaccinatie en de derde prik.

Dat meldt de Gemeenschappelijke Gezondheidscommissie (GGC) zelf. Vooraleer een afspraak geboekt wordt, dient aandachtig gekeken te worden naar de verplichte wachttijden tussen de dag waarop de vaccinatie werd toegediend en de derde prik.

Voor de mensen die het vaccin van Johnson & Johnson kregen bedraagt die wachttijd twee maanden. Bij AstraZeneca is dat vier maanden na de tweede dosis, en bij Pfizer of Moderna geldt een wachttijd van zes maanden na de laatste dosis.

"Het is medisch afgeraden om de herhalingsdosis te krijgen voor de vastgelegde termijn," klinkt het bij de GGC. "De vaccinatieposten zullen je geen herhalingsdosis kunnen toedienen indien deze termijn niet nageleefd is."

Er wordt vanuit de Commissie sterk aangeraden om een afspraak te maken via de website Bruvax. Voor een prik in de grote vaccinatiecentra is dat sowieso verplicht voor de meeste momenten. Voor vaccinatie in een vacci-bus of een lokale vaccinatie-antenne is inschrijven niet vereist.

Je vaccinatiekaart of Covid Safe Ticket (CST) en je identiteitskaart zijn nodig om de derde prik in ontvangst te mogen nemen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?