Vlaamse regering erkent nieuw graduaat aan Erasmushogeschool

© EhB

De Vlaamse regering heeft het graduaat in de elektromechanische systemen als nieuwe opleiding van de Erasmushogeschool erkend. De opleiding kan vanaf volgend academiejaar georganiseerd worden. "Er zal heel veel aandacht zijn voor werkplekleren", zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

CVO Coovi had al een opleiding elektronica die tot vorig jaar werd ingericht door de scholengroep Brussel. De Erasmushogeschool Brussel neemt die opleiding nu over. "Het lokale werkveld is altijd op zoek naar geschoolde technici en was dus vragende partij om de oude opleiding om te vormen naar een graduaatsopleiding door een hogeschool", zegt Weyts' woordvoerder. Op die vraag is Weyts ingegaan.

De nieuwe opleiding zal 120 studiepunten tellen. Wie de opleiding volgt, kan na twee jaar afstuderen in de richting meet- en regeltechnieken of de richting onderhoudstechnieken. Vervolgens kunnen studenten eventueel nog overschakelen naar de bachelor Elektromechanica.

De opleiding gaat volgend academiejaar van start op de campus Kaai, aan de Nijverheidskaai. “We mikken op een instroom van 30 studenten per jaar”, zegt minister Weyts. “Er zal heel veel aandacht zijn voor werkplekleren. Zo krijgen de studenten de beste leerschool: een heel praktische opleiding en een diploma dat zeer gegeerd is op de arbeidsmarkt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?