School kinderen Theodoortje VUB 2

| Schoolkinderen (archiefbeeld).

Vrije basisschool Pistache heeft nog steeds geen vergunning

JP
© BRUZZ
05/08/2018

De Nederlandstalige basisschool met veel aandacht voor het Frans bevindt zich in een herenhuis op de Lambermontlaan. De school opende enkele jaren geleden, maar heeft daar officieel geen vergunning voor.

Dat schrijft La Capitale en bevestigt schepen van Stedenbouw Frédéric Nimal (Défi). De school bevindt zich al enkele jaren op de Lambermontlaan, maar heeft daar nog geen officiële stedenbouwkundige vergunning voor.

Qua brandveiligheid is de school wél in orde, zegt de schepen. “We hebben bovendien de school aangemaand de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning voor de uitbating van de school zo snel mogelijk in te dienen." De directie is in het weekend niet bereikbaar om tekst en uitleg te geven.

Bezielster en initiatiefneemster van de school is Veronique van Merris. Ze richtte de tweetalige basisschool in 2011 op. Vanaf 2015 kreeg de school ook werkingsmiddelen van de Vlaamse overheid. De school telt 3 kleuterklassen, een eerste en een tweede leerjaar. Een tweede filiaal van de school bevindt zich op het Daillyplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Onderwijs , Pistache , Vrije School

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni