Vrije Universiteit Brussel (VUB)
© PhotoNews | Vrije Universiteit Brussel (VUB), campus Etterbeek.

VUB-studenten kunnen examens verplaatsen bij hinder door vaccinatie

© Belga
10/05/2021

VUB-studenten kunnen een inhaalexamen aanvragen wanneer ze zich daags voor of op de dag van hun examen moeten laten vaccineren. De Vrije Universiteit Brussel erkent dit als een wettige ziektedag. Het is een manier om de studenten aan te moedigen zich te laten vaccineren, zonder dat hun studies eronder lijden.

Studenten die een uitnodiging en vaste afspraak voor vaccinatie krijgen, kunnen wel eens de pech - of nu het geluk - hebben dat hun vaccinatie net de dag voor of de dag van een examen plaatsvindt. Studenten die hierdoor niet aanwezig kunnen zijn, of die bijwerkingen hebben van het vaccin, krijgen uitstel. De VUB bekijkt dan in samenspraak met de student of een inhaalexamen mogelijk is.

"Een examen is altijd een stressvol moment, we willen dan ook dat onze studenten op volle sterkte hun examen kunnen aanvatten", zegt vicerector Jan Danckaert. "Als universiteit zien we het als een plicht om onze studenten aan te raden zich te laten vaccineren. Als er een overlap is met een examen kijken we of een inhaalexamen mogelijk is. In de meeste gevallen zal dat kunnen."

De studenten moeten wel een uitnodiging van het vaccinatiecentrum of een doktersattest kunnen voorleggen om hun examen te verplaatsen. Studenten die zich op een reservelijst hebben geplaatst en last minute opgeroepen worden, krijgen geen uitstel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie