33.000 bezoekers voor De Keersmaeker in Parijs

© Anne Van Aerschot

Meer dan 30.000 bezoekers kwamen dit najaar in Parijs naar een voorstelling van Anne Teresa De Keersmaeker. Op het Festival d'Automne stonden dit najaar zestig van haar voorstellingen geprogrammeerd.

Het Parijse podiumkunstenfestival focust al enkele jaren op een gerenommeerd buitenlands artiest. Een groot deel van het programma wordt dan opgevuld met werken van die kunstenaar, een zogenaamd "portrait". In het verleden waren dat bijvoorbeeld de Amerikaanse theaterregisseur Robert Wilson of de Italiaanse componist Luigi Nono.

Dit jaar viel die eer dus Anne Teresa De Keersmaeker te beurt. Dertien van haar voorstellingen stonden in de Franse hoofdstad op de affiche, die allemaal samen zestig keer vertoond werden. Het publiek bij onze zuiderburen liep ook duidelijk warm voor de Brusselse choreografe, 33.200 toeschouwers zakten naar een van de zestig voorstellingen af.

De voorstellingen Achterland en A Love Supreme sluiten De Keersmaekers portret in Parijs af. Daarna keert ze met haar dansgezelschap Rosas terug naar Brussel, waar ze 2019 aftrapt met The Six Brandenburg Concertos in de Muntschouwburg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?