De onmisbare 3: dans

1600  Casablanca4 1600  Casablanca4
© Yassine Toumi
| Moussem Cities staat dit jaar in het teken van Casablanca.
© Yassine Toumi
| Moussem Cities staat dit jaar in het teken van Casablanca.

Casablanca heeft minder dan ooit te maken met die film. Muzikanten, auteurs, beeldend kunstenaars, filmmakers én choreografen van ter plekke tonen een hedendaags beeld van de stad.

FESTIVAL MOUSSEM CITIES: CASABLANCA
Het Nomadisch Kunstencentrum Moussem heeft in samenwerking met BOZAR, Kaaitheater, Vaartkapoen, De Markten en Le Space opnieuw een Moussem Cities festival klaargestoomd. Dit jaar staat Casablanca centraal. Naast muzikanten, auteurs, beeldend kunstenaars en filmmakers tonen ook een aantal choreografen hun werk, zoals de Marokkaans-Brusselse choreografen Youness Khoukhou en Radouan Mriziga en de Marokkaanse choreografen Youness Atbane, Youness Aboulakoul en Meryem Jazouli.
> Moussem Cities. > 28/2, verschillende locaties

LIFEGUARD
Voor de liefhebbers: voor deze solo gaat Benoît Lachambre bij het publiek te rade. In de intieme kring waarin deze performance zich afspeelt zijn de bewegingen, de houdingen en de aanrakingen van de toeschouwers onvermijdelijk van invloed op wat zich afspeelt.
> Benoît Lachambre. 7 > 9.2, Kaaistudio’s, Brussel-Stad

KREATUR
De Duitse choreografe Sasha Waltz behoort tot de wereldtop, en ook tot de regelmatige gasten van De Munt. Voor de andermaal visueel hoogstaande creatie Kreatur werkt ze samen met de Nederlandse beeldende kunstenaar en mode-ontwerpster Iris van Herpen, lichtdesigners Urs Schönenbaum (zie ook: Marina Abramovic, Robert Wilson, Michael Haneke,…) en het multidisciplinaire Soundwalk Collective. We droppen deze namen niet voor niets, want wat deze combinatie samen met veertien dansers op de scène zet is een uitzonderlijk kijkstuk.
> Sasha Waltz. 2 > 4/2, De Munt, Brussel-Stad

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?