MIA's: AB krijgt Sector Lifetime Achievement Award

© Kmeron

De Brusselse concertzaal Ancienne Belgique (AB) krijgt de Sector Lifetime Achievement Award tijdens de Music Industry Awards (MIA's) op dinsdag 30 januari.

"Met deze award brengen de VRT en Kunstenpunt hulde aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van de Vlaamse muzieksector", meldt de openbare omroep dinsdag.

De AB is een van de meest toonaangevende concertzalen van ons land. De concertclub programmeert niet alleen grote namen, maar geeft ook kansen aan beginnende artiesten in verschillende genres.

Met jaarlijks zowat 300.000 concertgangers is het ook een van de drukst bezochte concertzalen ter wereld.

"Deze MIA is een eerbetoon aan de hele AB-ploeg en aan de vele honderden mensen die ooit voor AB hebben gewerkt. Zij hebben AB gemaakt tot wat het nu is: een internationaal geroemd muziekhuis waar jong talent de kans krijgt om te groeien en waar muziekliefhebbers het beste uit alle muzikale genres kunnen ontdekken", zegt algemeen directeur Dirk De Clippeleir.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?