Nathalie De Boelpaep wordt zakelijk directeur NTGent

© Nicolas Cornil
| Nathalie De Boelpaep stapt over van Zinnema naar NTGent

De nieuwe aanwinst van NT Gent is momenteel directeur bij het Brusselse open talentenhuis Zinnema. Ze studeert dit jaar ook af aan de Vlerick Business School, en heeft dan een MBA op zak. Met de komst van De Boelpaep is het directieteam van stadstheater NTGent opnieuw voltallig.

Dat schrijft De Morgen. In september volgde de Zwitser Milo Rau (40) al Johan Simons op als artistiek directeur.

De Boelpaep begon in 2008 te werken als productieleider bij Muziektheater Transparant. Ze studeert dit jaar ook af aan de Vlerick Business School (Executive MBA), waar ze in 2016 de winnares was van de Female Leadership Grant.

Internationale ervaring

Artistiek directeur Milo Rau verheugt zich op de samenwerking met De Boelpaep, in het bijzonder omwille van haar internationale ervaring in het productionele aspect, opgedaan bij Muziektheater Transparant, en omwille van haar werk bij Zinnema, dat sterk in de Brusselse samenleving verankerd ligt. Dat internationale, in combinatie met een lokale verankering, zijn net twee belangrijke aspecten van Milo Rau’s werk.

De grote crisis bij NTGent dateert van 2016, maar werkte ook vorig jaar nog door. Milo Rau volgde Johan Simons op als artistiek directeur, zakelijk leider Kurt Melens stapte na 10 jaar op, en ook Wim Opbrouck - Simons' voorganger en kernlid van NTGent - stopte.

Nathalie De Boelpaep zal haar werkzaamheden als nieuwe zakelijk leider van NTGent nog in de loop van het huidige seizoen aanvatten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.