Trio komt aan het hoofd van Kunstenfestivaldesarts

© Bea Borgers
| Het nieuwe trio aan het roer bij KFDA met vlnr. Dries Douibi, Daniel Blanga Gubbay en Sophie Alexandre

Het Kunstenfestivaldesarts heeft drie nieuwe directeurs te pakken. Het trio volgt Christophe Slagmuylder op. Hij vertrok op 1 september naar de prestigieuze Wiener Festwochen.

Sophie Alexandre, Daniel Blanga Gubbay en Dries Douibi staan vanaf de volgende editie aan het hoofd van het Kunstenfestival. De drie directeurs werden samen aangesteld omwille van hun uiteenlopende, maar aanvullende profielen.

Sophie Alexandre was al adjunct-directeur van het KFDA, en was toen voornamelijk verantwoordelijk voor de administratie. Daniel Blanga Gubbay was in 2015 en 2017 als dramaturg betrokken bij het Kunstenfestival en is departementshoofd aan de Academie Royale des Beaux Arts. Dries Douibi ten slotte is medeprogrammator bij de Beursschouwburg.

Met de benoeming trekt het Kunstenfestivaldesarts volop de kaart van jong talent. Sophie Alexandre (1975) is de oudste van het gezelschap. Dries Douibi (1990) komt nog voor z'n dertigste aan het hoofd van het Kunstenfestival.

Ook twee nieuwe voorzitters

Naast het directeurstrio maakte KFDA ook de nieuwe voorzitters van hun raad van Bestuur bekend. Columniste Bie Vancraeynest, die haar schouders onder het socio-culturele Enter-festival zette, en Anne Hislaire volgen daar Marion Hänsel en Geert Van Istendael op.

Het nieuwe team zet meteen de editie van 2019 op poten. Al is het meeste voorbereidende werk daarvoor wel nog door Christophe Slagmuylder afgerond.

De volgende editie van het Kunstenfestivaldesarts vindt plaats van 10 mei tot en met 1 juni 2019.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?