Tweede grootste theaterzaal van Brussel krijgt opknapbeurt

© Théâtre Saint-Michel
| De zaal telt 1.200 zitjes.

Na bijna negentig jaar krijgt de tweede grootste theaterzaal van Brussel een grote opknapbeurt. Op het einde van het jaar sluit het Saint-Micheltheater voor onbepaalde duur de deuren.

De zaal aan Montgomery opende in 1932 de deuren, en is met 1.200 zitjes de tweede grootste theaterzaal van Brussel, na het Koninklijk Circus. De plek is vooral populair bij Franstaligen. Zo hebben acteurs Michel Bouquet, Chantal Ladesou en Gérard Depardieu er nog op de planken gestaan. Ook kan je er elk jaar naar de populaire politieke eindejaarsrevue Sois Belge et Tais Toi. Maar die zal dus (tijdelijk) op zoek moeten naar een andere zaal.

Het gebouw werd in 2013 al eens onder handen genomen. Toen kwam er een nieuwe bar en een kleinere zaal bij. Maar nu is het dus tijd voor het grondige werk. “De zaal is verouderd. Het meubilair en het technische materiaal zijn geëvolueerd, en er zijn ook nieuwe regels rond veiligheid,” legt Jean-Christophe Bernard van de raad van bestuur uit aan Le Soir.  

Op het einde van het jaar sluit de zaal voor onbepaalde duur de deuren. De renovatie zal wellicht enkele miljoenen euro’s kosten en wordt gefinancierd door de jezuïeten, die eigenaar zijn van het gebouw. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?