4.500 paar lege schoenen voor slachtoffers Gaza

© Reine Nkiambote/BRUZZ
| Palestinian Lives Matter, is de boodschap van Avaaz en de 4.500 lege paar schoenen.

Aan het Jean Reyplein hebben activisten van Avaaz maandagmiddag 4.500 paar lege schoenen neergelegd. Zo willen ze al de slachtoffers in het Palestijns-Israëlisch conflict herdenken en de EU vragen om Israël sancties op te leggen.

De actie kwam er niet toevallig op de dag dat op heel wat ministers de crisis in de Gazastrook bespreken op de Europese Raad. De politici werden er geconfronteerd met 4.500 paar lege schoenen, die de voorbije week gedoneerd werden door burgers uit heel Europa. Zij staan symbool voor het aantal slachtoffers dat sinds 2008 het leven heeft gelaten in het gewapende conflict tussen Palestina en Israël in de Gazastrook.

“Burgers uit heel Europa hebben een duidelijke boodschap voor hun overheden: Palestinian lives matter”, klinkt het bij Avaaz-campagnedirecteur Christoph Schott. “Als de belangrijkste politieke en economische partner van Israël, is het onze morele plicht om een duidelijk signaal naar de regering van Netanyahu te sturen dat het geweld moet stoppen.” Avaaz wil dan ook dat de Europese Unie sancties oplegt aan Israël.

Het geweld in de Gazastrook flakkerde onlangs weer op, waarbij zeker 60 ongewapende Palestijnse betogers gedood werden door Israëlische troepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?