Geert Cochez, inwoner van Molenbeek

| Geert Cochez

Adjunct-directeur Visit.Brussels wordt kabinetschef Elke Van Den Brandt

TC
© BRUZZ
03/08/2019

Geert Cochez was sinds 2015 adjunct-directeur van het Brussels toerismeagentschap. Nu maakt hij de overstap naar het kabinet van kersvers minister Elke Van Den Brandt (Groen).

Visit.Brussels zag het licht in 2015, als toeristisch agentschap van de Brusselse regio. Cochez vervulde sinds die oprichting de positie van adjunct-directeur. Nu kondigt hij op Facebook zijn overstap naar de politiek aan. Cochez zal vanaf september Brussels Minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid Elke Van Den Brandt van Groen ondersteunen.

Cochez en Visit.Brussels hebben er een woelige vier jaren opzitten. Het toerismeagentschap moest namelijk het imago van Brussel hooghouden na de aanslagen van 22 maart 2016, en de bijhorende daling in aantallen toeristen. Cochez stelde toen dat Brussel moest blijven inzetten op haar diverse en multiculturele karakter.

In een interview uit 2016 zei hij daarover: “We moeten blijven investeren in die typisch Brusselse diversiteit en er een nieuw mooi verhaal mee schrijven.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Geert Cochez , visit.brussels , Elke Van den Brandt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni