Amper meer blauw op straat

© PhotoNews
| Er zijn nog maar 98 van de beloofde 2.500 extra agenten vrijgemaakt voor politiekerntaken

Na twee jaar is nog maar weinig in huis gekomen van de belofte van de regering om meer blauw op straat te krijgen, schrijft De Tijd donderdag. Eind 2015 beloofde de regering nog dat ze via een twintigtal hervormingen, zoals het uitbesteden van diensten bij de politie en het aantrekken van militairen, 2.500 agenten zou vrijmaken voor de echte kerntaken.

Maar na twee jaar heeft het kerntakenplan nog maar 98 van de beloofde 2.500 extra agenten opgeleverd. Dat blijkt uit cijfers die minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft vrijgegeven in een schriftelijk antwoord op een vraag van N-VA-Kamerlid Koenraad Degroote.

Bij insiders en de politievakbond NSPV hoorde De Tijd dat verschillende hervormingen en uitbestedingsplannen niet haalbaar bleken of te duur uitvielen.

Ook het aantrekken van militairen en samenwerkingen met Defensie, zoals voor luchtsteun, lopen minder vlot dan verwacht.

"We boeken gestaag vooruitgang", zegt Jambons woordvoerder. "We wisten dat het moeizaam zou gaan, maar je moet er nu eenmaal aan beginnen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?