Bert Anciaux dan toch geen lijsttrekker, Goeman trekt Vlaamse lijst

KVDP
© BRUZZ
09/02/2019
Updated: 09/02/2019 18.18u

"Na lang piekeren en nadenken heb ik beslist te verzaken aan het lijsttrekkerschap voor de verkiezing van het Vlaams Parlement." Dat schrijft Brussels SP.A-politicus en senator Bert Anciaux op Facebook. Hij zal de SP.A-lijst voor het Vlaams Parlement dus niet trekken en maakt plaats voor Brussels Parlementslid Hannelore Goeman.

Eind januari maakte SP.A bekend dat Bert Anciaux de lijst voor het Vlaams Parlement zou trekken. "Nog een laatste keer knallen", zei Anciaux nog in een recent interview met BRUZZ-magazine. Maar de senator uit Neder-over-Heembeek zal dan toch geen lijsttrekker zijn. Dat schrijft hij op Facebook.

"Geen gemakkelijke beslissing. Maar wel een beslissing die ingegeven is door vele positieve keuzes", schrijft hij. Tegelijkertijd maakt SP.A Brussel bekend wie wel lijsttrekker zal zijn voor het Vlaams Parlement. Dat wordt Brussels Parlementslid uit Schaarbeek Hannelore Goeman. Zij was aanvankelijk eerste opvolger voor de Europese lijst.

"Speerpunten worden de kwaliteit en capaciteit van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel en de grote vraag naar goede zorg, of het over kinderopvang of ouderenzorg gaat,” aldus Goeman.

Bert Anciaux 5 BRUZZ ACTUA 1646

| Bert Anciaux

'Kansen geven'

Anciaux zet dus een stap opzij en trekt zijn lijsttrekkerschap in om zich onder andere meer in te zetten voor woonzorgcentrum de Overbron (waar hij voorzitter is). "Nu naar het Vlaams Parlement gaan, is onze mensen hier in de steek laten", schrijft Anciaux, die ook meer tijd wil vrijmaken voor zijn gezin.

"Ja, politiek is iets moois. Daarom is het ook geen bezit voor enkelen", besluit Anciaux. "Daarom moet de jonge generatie alle kansen krijgen en moeten wij die geven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Bert Anciaux, SP.A, Vlaams parlement

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni