Betoging in Brussel voor het behoud van het Amazonegebied

© PhotoNews
| Het Berlaymontgebouw, het hoofdkantoor van de Europese Commissie in de Wetstraat.

Zowat honderd mensen hebben vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur in de Wetstraat in Brussel betoogd tegen het vrijhandelsakkoord dat de Europese Unie wil afsluiten met Mercosur, de douane-unie tussen Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en Venezuela. De betogers willen dat het Amazonewoud beschermd wordt tegen exploitatie.

In Brussel bracht de manifestatie onder meer Rise for Climate, Extinction Rebellion en Terra Brasil. De betogers zongen een alternatieve versie van een song van de Australische rockgroep Midnight Oil met de tekst: "How can we dance when the trees are burning? (Hoe kunnen we dansen als de bomen aan het branden zijn?) en er waren slogans zoals "Meer geld voor Amazon dan om de Amazone te redden?".

Volgens Adélaïde Charlier van Youth for climate zal het vrijhandelsakkoord leiden tot nog meer ontbossing en is het in strijd met het Klimaatakkoord van Parijs.

Het hele weekend zullen er wereldwijd acties gehouden worden door milieubeschermers om "de longen van de wereld" te beschermen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?