Brussel bereidt zich voor op grote NAVO-top met wereldleiders

© Francesco Strazzari / Twitter
| De leiders komen onder andere hier, in het nieuwe NAVO-gebouw, samen.

Op 10, 11 en 12 juli komen 29 staatshoofden naar Brussel voor een grote NAVO-top. De top zal gepaard gaan met extra veiligheidsmaatregelen.

Amerikaanse president Donald Trump, Franse president Emmanuel Macron, Duitse bondskanselier Angela Merkel en Turkse president Recep Erdogan, het zijn maar enkele van de staatshoofden die over zo’n tien dagen naar ons land afzakken voor een NAVO-top in het nieuwe gebouw in Haren.

Ze zullen ook onder andere het Egmontpaleis, The Hotel, de Europese instituties en het Jubelpark aandoen. In die laatste locatie wordt er op woensdag 11 juli een gala-avond gehouden.

Protest

Dat is alvast niet naar de zin van de vredesbeweging Agir pour la Paix. Ze noemen het evenement “immoreel” en roepen op om een menselijke ketting rond het park te vormen. Maar er zou nog geen toestemming zijn van de politie om zo’n actie te houden, schrijft La Derniere Heure. Ook op donderdag 7 juli wordt er betoogd tegen de top, en dan vooral tegen de komst van Trump.

De top zal niet onopgemerkt voorbijgaan, gezien de vele veiligheidsmaatregelen die ermee gepaard zullen gaan, met onder andere extra soldaten en verkeersomleidingen.

Meer informatie over de omleiding en geplande perimeters vind je op de website van de politie van zone Brussel-Stad/Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?