Brussels OCMW-raadslid Isabelle Rigaux ruilt Défi voor MR

152ef027-isabellerigaux.jpg
© Isabelle Rigaux via Facebook
© Isabelle Rigaux via Facebook

De MR-VLD fractieleider in de stad Brussel David Weytsman, kondigde vrijdagmiddag aan dat OCMW raadslid Isabelle Rigaux Défi verlaat om zich bij de MR fractie aan te sluiten. Eerder maakten ook al andere Défi-kopstukken de overstap.

Rigaux verklaart haar keuze door te wijzen op haar liberale sociale visie. "De interesse om anderen te helpen zit diep geworteld in mij als verpleegster. Ik kan me volledig vinden in de visie die de MR verdedigt voor onze stad en onze regio. Bovendien denk ik als zelfstandige dat de MR beter aansluit bij mijn strijd voor de zelfstandigen, winkeliers en bedrijven die het de afgelopen jaren zwaar te verduren hebben gehad.”

David Weytsman is erg blij met de nieuwe aanwinst van zijn partij. "Elke week komen er tientallen burgers bij. Ik ben blij dat ook verschillende gekozen leden van de meerderheid overtuigd raken van ons liberale project.”

Vorige week nog maar verhuisde ook het Brusselse parlementslid Ariane de Lobkowicz van Défi naar de banken van MR nadat eerder Brussels gemeenteraadslid Filiz Güles en Schaarbeeks gemeenteraadslid Sadik Köksal dezelfde beweging maakten. In de Ipsospeiling in opdracht van VTM, HLN, RTL en Le Soir bleef de MR vrijdag afgetekend de grootste partij in het Brussels Gewest.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?