Brusselse ministerraad vraagt kabinetten na te gaan hoe hulp kan geboden worden

© PhotoNews
| Brussels minister-president Rudi Vervoort (archiefbeeld).

De Brusselse ministerraad heeft de verschillende kabinetten gevraagd na te gaan op welke manier hulp geboden kan worden aan de andere gewesten, waar bepaalde regio's zwaar getroffen worden door het noodweer. Zo meldt de woordvoerster van minister-president Rudi Vervoort (PS).

Door de hevige regenval van de afgelopen dagen en uren is er zware wateroverlast in grote delen van Wallonië en de provincies Limburg en Vlaams-Brabant. Het Brussels Gewest is redelijk gespaard gebleven van de waterellende. Daarom vraagt de regering nu de verschillende kabinetten om te kijken welke hulp geboden kan worden aan de getroffen gebieden.

De Brusselse regering kwam donderdagvoormiddag bijeen voor een bijzonder zware agenda met maar liefst 175 punten. Het is dan ook wellicht de laatste ministerraad voor het zomerreces. Wegens het noodweer is beslist om donderdag geen mededelingen te doen over de genomen beslissingen.

Intussen heeft het Brussels stadsbestuur beslist om de technische diensten - politie, wegenwerkers, reinigingsdiensten, materieel - te mobiliseren om de getroffen gemeenten ter hulp te komen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?