Brusselse MR kiest voor David Leisterh

© © Photo News by Christophe Licoppe
| Plenaire vergadering van het Brussels Parlement / installatie en eedaflegging van de leden van het parlement David Leisterh (MR)

Ook de Brusselse MR-militanten kiezen voor een dertiger als voorzitter. De 35-jarige David Leisterh uit Watermaal-Bosvoorde volgt Didier Reynders op aan het hoofd van de Brusselse MR. Leisterh is voorzitter van het OCMW en Brusselse parlementslid. Hij haalde de voorzittersverkiezing met ruim 65% van de stemmen.

We weten dus wie eurocommissaris Didier Reynders opvolgt aan het hoofd van de Brusselse MR. Met een overtuigende score mag David Leisterh zich voorzitter van de Brusselse MR-afdeling noemen.

Hij laat met twee derde van de stemmen uitdager Boris Dilliès, de 47-jarige burgemeester van Ukkel, ver achter zich. De burgemeester van Ukkel kreeg 33.60% van de stemmen achter zich.

Van de ruim 2.200 stemgerechtigde liberale militanten maakten 1.133 de verplaatsing naar het stembureau van de Brusselse MR. Daarmee ligt de participatiegraad net boven de 50%.

Leisterh is sinds juni van vorig jaar lid van het Brussels parlement en sinds 2017 is hij ook vice-voorzitter van de Brusselse MR. Hij is ook gemeenteraadslid en voorzitter van het OCMW van Watermaal-Bosvoorde.

Reyndersboy

Op 35-jarige leeftijd werkte hij 7 jaar in het kabinet van Didier Reynders toen deze laatste minister van Buitenlandse Zaken was. Deze laatste heeft Leisterh altijd openlijk gesteund.

Met de verkiezing van Leisterh tot voorzitter is het alweer een dertiger die de voorzittersverkiezingen wint.

tweet van Boris Dilliès (MR)

Boris Dilliès wenste Leisterh via twitter al alle succes toe. "Ik weet dat hij de liberale waarden hoog in zijn hart draagt. Ik wens hem alle succes toe", schreef Dilliès op twitter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?