Reynders wil Leisterh als voorzitter van Brusselse MR

© Jef Van de Veire-BRUZZ
| Boris Dillies (MR), huidig burgemeester van Ukkel, krijgt dus geen steun van Reynders

Didier Reynders, de huidige Europese Commissaris voor Justitie, heeft donderdagochtend via de media (Le Soir, LN24, La Première) zijn formele steun aan David Leisterh kenbaar gemaakt in de race voor het voorzitterschap van de Brussels MR. Er zijn twee kandidaten: de burgemeester van Ukkel Boris Dilliès en David Leisterh.

Leisterh is sinds juni lid van het Brussels parlement en sinds 2017 vice-voorzitter van de Brusselse MR. Hij is ook gemeenteraadslid en voorzitter van het OCMW van Watermaal-Bosvoorde. Op 35-jarige leeftijd werkte hij 7 jaar in het kabinet van Didier Reynders toen deze laatste minister van Buitenlandse Zaken was.

Volgens Reynders is Leisterh een persoon die mensen kan samenbrengen binnen de partij, en die ook nog eens het “voordeel van de jeugd” heeft. Toch blijft het een opmerkelijke keuze, aangezien Dilliès, de tegenkandidaat van Leisterh, toch de bekendere politicus is.

De verkiezing van de volgende voorzitter van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van de MR gebeurt via een algemene verkiezing op 20 februari, met een absolute meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?