Ahmed Laaouej, PS-voorzitter en burgemeester van Koekelberg

| Ahmed Laaouej, PS-voorzitter en burgemeester van Koekelberg.

Brusselse PS keurt bezoek extreemrechtse burgemeesters aan Kir af

HD
© Belga
05/12/2019

De Brusselse afdeling van de PS verzet zich tegen de ontvangst door hun partijgenoot Emir Kir, de burgemeester van Sint-Joost, van twee extreemrechtse Turkse burgemeesters. De twee mannen in kwestie zijn lid van de extreemrechtse partij MHP, die banden heeft met de fascistische Grijze Wolven. Ze waren deel van een zeskoppige delegatie die door Europa was uitgenodigd.

"Op de strijd tegen extreemrechts kan geen enkele uitzondering worden gemaakt", zegt het hoofd van de Brusselse PS, Ahmed Laaouej. “Extreemrechts wint steeds meer terrein in Europa, ook hier."

Verschillende oppositieleden uit Sint-Joost hadden op woensdag al hun verontwaardiging geuit over het bezoek. De woordvoerder van Kir betoogde dat de zes ontvangen burgemeesters ook waren uitgenodigd door de Europese instellingen, en zij in deze context ook waren uitgenodigd in Sint-Joost.

Dat de burgemeesters niet door Kir zelf, maar door een Europese instelling waren uitgenodigd maakt niets uit, zegt Laaouej: "Wat ook het institutionele kader is, ook als het gaat om contacten die door Europa werden georganiseerd, geen enkele vorm van inschikkelijkheid is aanvaardbaar. De socialistische waarden staan voor een duidelijke en geen dubbelzinnige houding: een cordon sanitaire tegen elke extreemrechtse partij, hier of elders."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Politiek , Samenleving , Emir Kir , Ahmed Laaouej , PS , grijze wolven , extreem-rechts , extreemrechts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni