Stéphane Roberti (Ecolo) lijdt al een jaar onder een burnout.

Burgemeester van Vorst Roberti keert ten vroegste pas in januari terug

Rojin Ferho
© BRUZZ
21/10/2021
Updated: 21/10/2021 17.13u

Stéphane Roberti (Ecolo), de burgemeester van Vorst, lijdt aan een burn-out en is daarom al een jaar afwezig. Roberti's ziektebriefje werd nu verlengd tot 17 januari. Hij zal dus pas ten vroegste daarna terugkeren in zijn functie.

Al een jaar lang houdt een burn-out Roberti van zijn werk als burgemeester. De diagnose maakt het moeilijk te voorspellen wanneer hij kan terugkeren in zijn functie. "Burn-out is een lastige ziekte en we hopen allemaal dat hij snel kan terugkeren," aldus zijn kabinetsmedewerkster Estelle Toscanucci aan BRUZZ. "Maar hij kan pas terugkeren wanneer hij volledig genezen is."

Woensdag kreeg het gemeentepersoneel volgens La Capitale een e-mail waarin werd aangekondigd dat Roberti zijn werkzaamheden pas ten vroegste op 17 januari 2022 zal hervatten. Zijn ziektebriefje werd verlengd tot die datum.

Roberti is in 2018 verkozen en trok zich november 2020 terug uit het politieke leven. Intussen wordt het burgemeesterschap uitgevoerd door partijgenoot Mariam El Hamidine, de schepen van onder andere Bevolking en Senioren.

In een eerdere versie van dit stuk stond dat Roberti in januari zou terugkeren als burgemeester. Dat klopt niet helemaal, hij keert ten vroegste in januari terug.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni