CD&V Molenbeek klaagt ‘struisvogelpolitiek’ Moureaux aan

Met een ludieke ‘struisvogelactie’ voor het gemeentehuis kloeg CD&V Molenbeek woensdagnamiddag het veiligheidsbeleid aan in Molenbeek.

Met de bereden struisvogelpop wou CD&V Molenbeek "de aandacht van het gemeentebestuur vestigen op de veiligheidsproblematiek". De actievoerders deelden flyers uit aan de voorbijgangers. CD&V gaf zijn voorstellen af op het kabinet van de burgemeester.

CD&V Molenbeek vraagt vooreerst "dat men niet de kop in het zand zou steken voor de reële problemen van tienduizenden Molenbekenaars en pendelaars. Het is hoog tijd dat het gemeentebestuur erkent dat er in Molenbeek een echt veiligheidsprobleem bestaat, niet enkel in enkele "quartiers chauds". "We vragen ook een kordatere aanpak van de zogenaamde 'kleine' criminaliteit. In Molenbeek zijn sluikstorten, overdreven snelheid en door het rood rijden, vandalisme, graffiti, het lastig vallen van vrouwen, (verbale) agressie, sackjacking, ingeslagen autoruiten, enz. jammer genoeg nog steeds schering en inslag".

Nultolerantie
Volgens de christendemocratische actievoerders heerst een klimaat van straffeloosheid ten aanzien van deze misdrijven in verschillende wijken van Molenbeek. Voorts vragen ze dat Molenbeek "zoveel mogelijk een beroep doet op de federale politie om een beleid van nultolerantie af te dwingen in bepaalde wijken, zoals de Maritiemwijk of de buurt rond Zwarte Vijvers.

"Naast de repressieve aanpak van criminaliteit moet ook de voedingsbodem van de criminaliteit worden aangepakt. Daarbij zijn onder meer de bestrijding van de (jeugd)werkloosheid, een goede vorming en onderwijs, en ruimte voor ontmoeting en parken, essentieel," aldus CD&V Molenbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?