Benjamin Dalle en Bianca Debaets.

CD&V schuift Dalle en Debaets naar voren als Brusselse lijsttrekkers

© BRUZZ
18/10/2023

CD&V rekent op Benjamin Dalle en Bianca Debaets voor de gewestverkiezingen in het voorjaar van 2024. Dalle wordt lijsttrekker van de CD&V voor het Brussels Parlement. Brussels parlementslid Bianca Debaets maakt dan weer de overstap van het Brussels Parlement naar de Brusselse lijst voor het Vlaams Parlement.

Woensdagavond is bekendgemaakt dat Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle, de lijsttrekker wordt van de CD&V-lijst voor het Brussels Parlement. Brussels parlementslid Bianca Debaets maakt dan weer de overstap van het Brussels Parlement naar de Brusselse lijst voor het Vlaams Parlement. Bovendien schuift CD&V Debaets naar voren als gecoöpteerd CD&V-senator in de volgende legislatuur.

Dalle zegt in een persbericht dat hij zich als Vlaams minister van Brussel de afgelopen jaren met veel enthousiasme heeft ingezet voor het sterke aanbod van de Vlaamse gemeenschap en het uitgebreide netwerk van Nederlandstalige organisaties in Brussel. "Dat aanbod wordt door de Brusselaars alom gewaardeerd."

Tegelijk ziet Dalle in dat de uitdagingen voor het gewest enorm zijn. "Denk maar aan veiligheid, netheid en betaalbare huisvesting voor gezinnen. De volgende Brusselse regering moet meer ambitie en daadkracht aan de dag leggen om die problemen structureel aan te pakken. Brussel verdient beter."

Topniveau

Op haar beurt zegt Bianca Debaets dat het belangrijk is om in het Vlaams Parlement de Brusselse kaart te blijven trekken. "Onze cultuurhuizen, crèches en scholen zijn van topniveau. Als oud-VGC-collegelid heb ik ook de ongelofelijke waarde ervaren van onze Vlaamse gezins- en welzijnsorganisaties voor de Brusselaars."

Volgens Debaets toont het ambitieuze akkoord voor de kinderopvang dat Vlaanderen de Nederlandstalige gezinnen in Brussel niet loslaat. "Ik zal er voor blijven ijveren dat Brussel krijgt wat haar toekomt en dat Vlaanderen minstens vijf procent van haar Vlaamse gemeenschapsbudget investeert in onze hoofdstad.”

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi is alvast in zijn nopjes met Debaets en Dalle. "Ze zijn op en top Brussel en pleiten onomwonden voor een Brussel dat veel meer ambitie aan de dag legt dan vandaag. Ze zijn ook de beste garantie op een sterke Vlaamse gemeenschap in onze hoofdstad.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni