Conflict tussen Emir Kir en zijn eerste schepen bereikt hoogtepunt

Eerste schepen van Sint-Joost-ten-Node, Mohamed Azzouzi (PS) is door zijn partij op de vingers getikt.

De lokale afdeling van de PS in Sint-Joost-ten-Node, de partij van burgemeester Emir Kir, heeft Eerste Schepen van de gemeente en Brussels parlementslid Mohamed Azzouzi op de vingers getikt. Azzouzi zou te vaak afwezig zijn geweest op de gemeenteraad.

De figuur van Azzouzi is niet onbesproken in Sint-Joost-ten-Node. In 2016 raakte de schepen al in opspraak toen hij door de oppositie van belangenvermenging werd beticht.

Azzouzi, ook schepen van Stedenbouw, heeft voor zijn politieke ambt bij winkelketen DOD gewerkt en moest als politicus beslissen over vergunningen voor de keten. Hij zou ook nog genieten van een korting bij de keten.

Afwezig

Deze keer moet Azzouzi zich verantwoorden bij zijn eigen partij. De lokale PS tikt de schepen op de vingers voor zijn absenteïsme.

In 2018 zou hij 15 van de 39 collegevergaderingen niet hebben bijgewoond en hij stuurde zijn kat naar bijna de helft van de gemeenteraden. Hij tekende slechts op twee OCMW-raden present.

Kameraden

Zijn partij is ook niet te spreken over de houding van de schepen. De partij hekelt de "bedreigingen" van Azzouzi aan zijn collega-schepenen.

Azzouzi wuift de beschuldigingen weg. In een reactie aan de RTBF erkent hij zijn afwezigheid, maar wijt hij die aan persoonlijke redenen. Hij zou een familielid hebben bijgestaan die vocht tegen kanker. De slechte sfeer binnen de meerderheid, noemt hij niet meer dan "eerlijke discussies tussen kameraden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?