De Wolf: ‘Rivaliteit zorgt voor stilstand bij Actiris’

© brusselnieuws.be
04/02/2011
MR-fractieleider Vincent De Wof heeft in het Brussels parlement de regering op de korrel genomen voor de malaise aan de top van arbeidsbemiddelingdienst Actiris. Die zit al 492 dagen zonder algemeen directeur.

De Wolf hekelde dat de ploeg-Picqué er niet in geslaagd is het in die lange periode eens te raken over de aanduiding van een opvolger van Eddy Courthéoux.

"Actiris zit sinds 492 dagen zonder regering", zei De Wolf. De liberale fractieleider maakte van het vragenuurtje gebruik om een T-shirt te overhandigen aan minister Benoît Cerexhe (CDH) met daarop de tekst 'Actiris 492 dagen zonder leiding, 72.426 Brusselaars zonder werk'.

De Wolf hekelde de rivaliteit tussen meerderheidspartijen PS en CDH, die elk hun kandidaat naar voren hadden geschoven: Laurent Delvaux voor de PS en Christian Lamouline, de kabinetschef van minister Cerexhe, voor het CDH. De laatste etappe, op dag 484, is dat Laurent Delvaux, de enige overgebleven kandidaat, niet is geslaagd voor de selectieproeven en dat werd beslist opnieuw een oproep tot kandidaatstelling te lanceren.

"Wat gebeurd is, toont aan dat de procedure objectief is opgesteld," antwoordde minister Cerexhe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni