Debaets streng voor Brusselse regering over corona-aanpak: ‘Dit is schuldig verzuim’

© Photonews

Vlak voordat Brussel naar alle waarschijnlijkheid rood kleurt op de nieuwe coronabarometer haalt Brussels parlementslid en gemeenteraadslid in de Stad Brussel Bianca Debaets (CD&V) hard uit naar de Brusselse regering. Dat deed ze vrijdag in het radioprogramma De Ochtend: “Het is onbegrijpelijk dat de regering niet daadkrachtiger is".

Debaets is niet mals voor de regering en de aankomende versoepelingen, zoals de afschaffing van de algemene mondmaskerplicht in het Gewest vanaf 1 oktober. “Alle virologen pleiten net voor die mondmaskerplicht,” aldus Debaets.

Ook over de aanpak van de testingprocedure is Debaets streng: “Deze zomer is de capaciteit afgebouwd terwijl we wisten dat er een tweede golf zou komen. Nu proberen ze in allerijl vier nieuwe testcentra openen, maar dat blijkt niet te lukken. Ze vinden de geschikte locatie niet of niet genoeg mensen. Waarom hebben ze deze zomer niet gedaan wat ze moesten doen?”

Debaets pleit niet voor een terugkeer naar afstandsonderwijs en dus naar een overgang van code oranje voor de Brusselse scholen. In de plaats daarvan wil ze juist scholen voorrang verlenen in de testingprocedure.

Afwezige regering

Geen enkel lid van de Brusselse regering was bereid om mee aan te schuiven in de radiostudio. “Als het goed nieuws is zijn ze er als de kippen bij, maar als ze de verantwoordelijkheid moeten opnemen voor hun falend beleid zijn ze nergens te bespeuren,” aldus Debaets over de Brusselse excellenties. Daarbij herhaalt ze de kritiek van die andere oppositiepartij N-VA, die midden september tijdens een persconferentie de Brusselse regering buisde en zich afvroeg: “Waar is Rudi?”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?