Destexhe: 'MR moet rechtser worden'

© destexhe.be
| Volgens Destexhe blijft de MR teveel op de sociaal-liberale lijn van Louis Michel hangen.

Brussels parlementslid Alain Destexhe pleit voor een liberaal-conservatieve stroming binnen de MR, naar het model van de N-VA. "Ik wil dat de MR meer naar rechts opschuift", zegt de MR-senator. Het migratiebeleid moet volgens Destexhe nog restrictiever, zeker op het vlak van gezinshereniging en nationaliteitsverwerving.

Volgens Destexhe blijft de MR teveel op de sociaal-liberale lijn van Louis Michel hangen. Tegenover de "eerder linkse" vleugel van mensen als Richard Miller wil hij een liberaal-conservatieve flank plaatsen.

Liberaal als het over economie en het verdedigen van vrijheden gaat, maar conservatief als het op het verdedigen van "een bepaalde traditie" en een "bepaalde manier van leven" aankomt.

Een MR-kopstuk meent dat het idee van Destexhe niet leeft binnen de partij. Zoals bij andere partijen komen er binnen de MR zowel eerder linkse als eerder rechtse stemmen aan bod.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?