Didier Gosuin: 'Confederalisme is onafwendbaar geworden'

© Photonews
| Didier Gosuin (Défi)

In een interview laat aftredend minister van Economie Didier Gosuin (Défi) zich kritisch uit over de zesde staatshervorming en waarschuwt hij voor het confederalisme. "We zijn op weg naar het tribalisme, met een Vlaamse stam, een Waalse stam en een Brusselse stam, al zien sommigen die laatste liever verdwijnen."

Volgens Gosuin is het confederalisme vrijwel onafwendbaar. "De vraag is of het een confederalisme op de rug van de Brusselaar wordt, of met respect voor de Brusselaar", zegt Gosuin in een interview met La Capitale.

"Zowel in het noorden als in het zuiden is er geen wil om Brussel te laten stralen." Volgens Gosuin is België op weg naar het tribalisme. "Met een Waalse, een Vlaamse en een Brusselse stam", aldus de minister, "al zien sommigen die Brusselse stam liever verdwijnen."

'Imbeciel'

Over de zesde staatshervorming is de aftredende minister van Economie kritisch. "Die was te imbeciel voor woorden. De kinderbijslag of het rusthuizenbeleid splitsen was absurd", aldus Gosuin. "Die staatshervorming heeft voor extra kosten gezorgd voor de gemeenschap, voor de burger."

"Het slechte bestuur van ons land kost ons een tot twee procent van ons BBP", klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?