Dilliès (MR) over Sophie Wilmès: ‘Land is in goede handen’

© Jef Van de Veire-BRUZZ
| Boris Dillies (MR), burgemeester van Ukkel

Burgemeester van Ukkel Boris Dilliès (MR) is opgetogen over het feit dat zijn partijgenote Sophie Wilmès zich eerste minister mag noemen. Wilmès zette haar eerste stappen in de politiek immers in Ukkel, samen met de huidige burgemeester. Dilliès roemt de nieuwe premier om haar werkkracht én warmte. “Ik ben natuurlijk niet onpartijdig, maar dit is een heel goede zaak.”

Van 2000 tot 2006 was Sophie Wilmès (MR) nog gemeenteraadslid in Ukkel. In die periode leerde huidig burgemeester van Ukkel Boris Dilliès haar goed kennen. En ook vandaag hebben ze naar eigen zeggen nog een goede band.

"Wilmès werd toendertijd op 25-jarige leeftijd in de politiek geïntroduceerd via Éric André (MR), die ook mij in dezelfde periode heeft ondersteund," vertelt Dilliès aan BRUZZ. André was in die periode eerst gemeenteraadslid, en nadien ook schepen in Ukkel.

"Daarnaast steunde haar papa haar ook sterk om de politiek in te gaan," vervolgt Dilliès. De vader van Sophie Wilmès was professor aan de UCL. Zijn politieke engagement - hij had aanvankelijk een PSC-etiket - leidde hem nadien naar een carrière als bestuurder in verschillende overheidsopdrachten. Hij was ook even kabinetschef van PRL-voorzitter Jean Gol. "Helaas zijn zowel André als haar papa inmiddels overleden," aldus Dilliès.

Echte mama

Dilliès leerde Wilmès vervolgens kennen als iemand die heel gemoedelijk is, en tegelijk een harde werker is. “Ze werd lokaal verkozen omdat ze het terrein erg goed kent. Ze was in haar periode als gemeenteraadslid sterk geëngageerd en ze droeg de liberale waarden sterk in het vaandel."

“Daarnaast bewonder ik haar om het feit dat ze tegelijkertijd een echte mama is, en dat ze nooit zal opgeven om voor haar familie te zorgen,” aldus Dilliès. “Haar familie is haar hoogste prioriteit.”

Dilliès is verheugd dat Wilmès zich voortaan premier van België mag noemen. “We weten natuurlijk niet hoe lang ze de functie zal bekleden, maar het is een heel goede zaak. Wilmès heeft veel voeling met de realiteit waarin veel Belgen zich bevinden. Ik ben natuurlijk niet onpartijdig, maar volgens mij is het land bij haar in goede handen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?