Mariam El Hamidine (Ecolo), burgemeester van Vorst

| Mariam El Hamidine (Ecolo), burgemeester van Vorst.

Ecolo Vorst bevestigt Mariam El Hamidine als kandidaat-burgemeester

SD
24/02/2022

Ecolo Vorst heeft de benoeming van Mariam El Hamidine, momenteel reeds waarnemend burgemeester, tot kandidaat-burgemeester van de gemeente bevestigd. Dat heeft de partij meegedeeld.

Toen de Vorstse burgemeester Stéphane Roberti in 2020 uitviel met een burn-out, werd Mariam El Hamidine plots waarnemend burgemeester. Ecolo had toen aangekondigd dat El Hamidine zou worden voorgedragen als nieuwe kandidaat-burgemeester.

Op de algemene vergadering van de lokale partijafdeling van Ecolo in Vorst werd de opvolging bevestigd. "Om de voortzetting van deze werkzaamheden te verzekeren, heeft Ecolo Vorst besloten vertrouwen te stellen in Mariam El Hamidine, die sinds anderhalf jaar de functie van waarnemend burgemeester vervult," aldus een partijverklaring op woensdagavond.

"Omdat ik zowel een vrouw, als een product van diversiteit ben met een Franse moeder, een Marokkaanse vader en een Belgische grootmoeder, wil ik door vandaag aan het hoofd van een Brusselse gemeente te komen, de vrouwen en meisjes van al onze wijken laten zien dat wij ook aan de top kunnen staan om aan een groenere en meer samenhangende samenleving te bouwen,” aldus de groene politica.

Op de algemene vergadering werd ook Alitia Angeli (41), momenteel gemeenteraadslid en medevoorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij Foyer du Sud, voorgedragen als kandidaat-schepen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni