Els Ampe, Vlaams Parlementslid en deelstaatsenator

| De Brusselse Els Ampe was tot 2018 onder andere schepen in Brussel stad en tot en met 2019 fractievoorzitter van de liberalen in het Brussels parlement.

Els Ampe wil voorzitter van Open VLD worden

© BRUZZ
08/01/2020
Updated: 08/01/2020 16.21u

Els Ampe heeft zich kandidaat gesteld als voorzitter van de Open VLD. Dat staat te lezen in een persbericht dat ze vandaag uitstuurde en werd nog eens bevestigd aan onze redactie. De voorzittersverkiezingen vinden plaats in maart. Eerder liet ook Bart Tommelein al weten graag Gwendolyn Rutten te willen opvolgen als voorzitter van de partij.

Ampe ziet zichzelf als de anti-establishmentkandidaat en vindt het belangrijk dat een vrouw aan het hoofd van de partij blijft. "De economisch liberalen voelen zich in de steek gelaten. Het is tijd voor een andere koers", klinkt ze duidelijk in een persbericht.

Volgens de kersverse kandidaat-voorzitter heeft de Open VLD nood aan iemand die uit de basis komt. Daaronder verstaat Ampe iemand die de verschillende privileges binnen de partij en daarbuiten wil aanpakken. Zo zegt ze aan het duidingsprogramma Villa Politica dat ze het abnormaal vindt dat een voorzitter van de Open VLD langer dan twee termijnen de partij kan leiden.

"Een president van Amerika kan dat niet, waarom kan dat bij ons dan wel?". Ze stelt zich daarnaast ook vragen bij de gratis hotelovernachtingen voor parlementsleden bij een treinstaking.

Bio

Ampe is 40 en heeft 15 jaar ervaring als Brussels parlementslid. Verder was ze ook 6 jaar schepen van Mobiliteit in Brussel. In juni 2019 legde ze de eed af als lid van het Vlaams Parlement. Daar is ze voorzitter van de commissie Brussel, de Vlaamse Rand en Dierenwelzijn. Ampe is geboren in Oostende en burgerlijk ingenieur van opleiding.

Bekijk hieronder het campagnefilmpje van Els Ampe:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Politiek, Els Ampe, Open VLD

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni